Dubrovnik kesäkuussa

Mulla ei varsinaisesti tänä kesänä ollut lomaa, opiskelujen ohessa työsuhteet ovat olleet määräaikaisia ja lomarahat ovat räpsähtäneet tilille työsuhteiden päätteeksi. En voi silti valittaa, olen kerennyt pitämään ihan mukavasti vapaapätkiä joten täysin lomaton en viime vuosina ole ollut. Tälle kesää sain sovittua viikon palkattoman pätkän kesäkuulle ja silloinhan oli tietenkin pakko päästä reissuun.

Kun lomaa on vain se viikko, haluaa kaiken olevan mahdollisimman helppoa. Mietin pitkään, että lähtisikö johonkin tuttuun kohteeseen, jolloin ei lainkaan tarvitsisi tuhlata aikaa paikkaan tutustumiseen, vaan voisi ryhtyä suoraan lomailemaan. Viime aikoina on kuitenkin tullut reissattua niin paljon niissä tutuissa paikoissa, että päädyttiin ystäväni kanssa tutkailemaan uusia maisemia. Viikko selailtiin äkkilähtösivuja ja melkein jo päädyttiin Espanjaan, mutta sitten vastaan tuli yllättävänkin edullinen pakettitarjous Kroatiaan ja Dubrovnikiin ja siihen sitten tartuttiin. Pakettimatka hoisi sen helppouden roolin tässä diilissä. Lennot check. Bussikuljetus hotellille check. Aamupalata check. Pakettimatkoilla on välillä puolensa.

En ollut koskaan aiemmin käynyt Dubrovnikissa, kuullut olin aiemmin kaupungin ja kaupungin ympäristön olevan kaunista seutua, mutta mitään sen kummoisempia odotuksia mulla ei lomakohteelle ollut. Tavoitteena tälle lomalle oli se, että saisi levättyä, pötköteltyä biitsillä, syötyä hyvin, nautittua viiniä ja käytyä joko Bosnia Herzegovinassa tai Montenegron puolella.

Meidän loma sattui juuri siihen Euroopan kuumimpaan lämpöaaltoon. Eli oli kuuma. Kaikkina lomapäivinä asteet nousivat n. 35 asteeseen, viimeisenä päivänä yli neljäänkymmeneen. Näin ollen yksi loman tavoitteista tuli täytettyä, oli niin kuuma, ettei juuri muuta jaksanut kuin pötköttää biitsillä varjon alla ja käydä välillä pulahtamassa vilvoittavassa merivedessä.

Meidän hotelli oli upea kahden tähden maja. Saatiin reissu niin edulliseen hintaan, että ei ihan hirveästi hotellilta odotettukaan. Hinta-laatusuhde oli kohdallaan. Parasta hotellissa oli hirvittävän hyvin toimiva ilmastointi ja aivan hotellin edessä avautuva ranta. Pääasiallisesti pötköteltiinkin siinä meidän hotellin edustalla olevalla rannalla. Yhtenä päivänä raahustettiin Lapadin niemenkärjen ympäri ja päädyttiin päiväksi vähän fiinimmälle rantaclubille.

Rantaelämän lisäksi syötiin järjettömän hyvin. Meidän majoitus oli Babin kukin alueella ja kahta iltaa lukuunottamatta syötiin illallinen siinä lomakylän ympäristössä. Sain kaverilta suosituksen alueen ravintolakadun mexicolaisesta, joka olikin ihan hyvä illallispaikka (Cantina Chihuahua). Parhaat pöperöt saatiin kuitenkin Peppers Eatery -ravintolassa. Osuttiin tänne vähän sattumalta, mutta niin hyvää ruokaa ja jälkiruokadrinksuja. Loman vikana iltana satsattiin ja syötiin Dubrovnikin vanhassa kaupungissa Fat Cats nimisessä ravintolassa. Tämän olin pongannut Trip advisorista, aivan mielettömiä makuja, Streed foodia twistillä ja vähän tapasten oloisesti. Tälle lämmin suositus.

Dubrovnikin vanhaan kaupunkiin körryyteltiin viikon aikana kahtena iltana. Päiväaikaan oli niin kuuma, että ajatus kulkemisesta suljettujen muurien sisäpuolella ihmismassoissa oli kauhistuttava, mutta ilta-aikaan siellä oli jo ihan mukava ihmetellä ja pällistellä. Kaupunki oli täynnänsä amerikkalaisia turisteja ihmettelemässä GOT-juttuja. Itsehän en ole edelleenkään katsonut ao. sarjaa, joten sarjan mukaan teemoitetut kävelykierrokset ja turistiputiikit meni vähän yli hilseen. Vanha kaupunki oli kuitenkin kaunis. Seikkailtiin pienillä kujilla, nautittiin viinit muurien varjoissa ja fiilisteltiin ihmisvilinää.

Yksi päivä lomasta vietettiin bussiretkellä Bosnia Hertzegovinassa. Mulla oli ennen reissua vähän pelko persuksissa siitä, että pääsenkö lainkaan käymään Kroatian rajanaapureissa. Näihin tarvitsee yleensä olla passi voimassa maahantulon jälkeen kolme kuukautta ja mulla oli menossa passi vanhaksi elokuussa, eli kahden kuukauden päästä reissusta. Päiväretkillä tämä ei kuulemma kuitenkaan ole niin tarkkaa, joten pääsin rajojen yli ja vielä takaisinkin. Bosnia Herzegovinan Mostar lumosi mut täysin. Upea vanhakaupunki, turkkilaistunnelmaa, hyvää ja edullista ruokaa. Olisin voinut viettää tuolla pidemmänkin pätkän ja Bosnia Herzegovinaan täytyy joskus vielä palatakin pidemmällekin lomareissulle.

Kaiken kaikkiaan loma teki tehtävänsä. Viikossa kerkesi puistelemaan päästä kaikki arjen asiat.

Kroatia oli odotusten mukaisesti kaunis, ihmiset ystävällisiä ja ruoka hyvää.

Seuraava reissu osuukin sitten taas vähän lähemmäksi.

Parin viikon päästä suunnataan Riikaan pitkälle viikonloppureissulle. En ole Riikassakaan koskaan käynyt, joten suosituksia hyvistä ruokaravintoloista, kivoista ostospaikoista, kauniista maisemista ja mahdollisimman korkeista näköalapaikoista otetaan vastaan.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *