”Kesämökki”-lomailu

Aloitin tämän vuoden lomailemalla yhdellä mun lempisaarista koko maailmassa, Gran Canarialla. Gran Canaria on ollut mun kotini viiden talven ajan. Tämä saari oli aikoinaan myös mun ihan ensimmäinen opaskohde. Ensimmäisestä kohteesta tuli sitten se tärkein, rakkain ja viihtyisin.

Nuorempana aina mietin, että miten jotkut jaksaa vuodesta toiseen matkustaa samalle omalle mökilleen, tai yhteen ja samaan lomakohteeseen aina vaan. En ymmärtänyt tämän tyyppisen matkailun pointtia lainkaan. Missä on jännitys, missä on uudet elämykset, maut ja kokemukset. Itsellä piti olla aina joku uusi paikka plakkarissa.

Nykyisin ymmärrän tämän tyyppisen ”kesämökki”-lomailun täysin. Tykkään edelleenkin toki nähdä uusia paikkojakin, mutta ne on ne hyvät muistot ja fiilikset, jotka vetävät palaamaan tuttuihin paikkoihin. Plus se, että jos vääntää koko vuoden vaativaa duunia ja haluaisi lomalla ottaa vaan ihan rennosti miettimättä mitään tai olematta stressaamatta mistään, niin miksi ei valitsisi sitä jo hyväksi havaittua, tuttua ja turvallista paikkaa, jossa aurinko paistaa anycase.

Mulla tämmöisiä paikkoja maailmassa on kolme. Näihin kolmeen kohteeseen palaan uudestaan ja uudestaan. Nautin rennosta lomasta ja siitä, että voi vaan relata, ei tarvitse kaivaa karttaa esiin, ei tarvitse miettiä mistä löytyy marketti tai pankkiautomaatti.  Tietää paikallisen ruuan parhaat palat ja on jo löytänyt ne täydellisen hyvät paikalliset ravintolat. Jokaisesta kolmesta kohteesta on kuitenkin joka kerta löytynyt myös jotain uutta. Nämä kohteet ovat: Gran Canaria, Lontoo ja Alanya.

Väliin yritän aina sirotella myös reissuja niihin käymättömiin kohteisiin. Mutta näihin kolmeen palaan aina. Ovat vieneet mun sydämen. Totaalisesti.

Tulevana vuonna en ihan heti ole matkustamassa mihinkään. Ensi viikolla aloitan uudessa duunissa. Tämä määräaikaisuus kestää elokuun loppupuolelle asti, joten lomaa ei ihan hirveästi ole plakkarissa. Työnteon ohella pitäisi kirjoittaa oppari, valmistua koulusta ja käydä läpi yksi vähän isompi leikkaus. Arvoin vuoden alussa, että kumpi antaisi minulle enemmän energiaa, seikkailu jossain uudessa vai vanhojen tuttujen tapaaminen kotisaarella? Kotisaari voitti 6-0. Ratkaisu oli myös oikea. Tulin lomalta kotiin energisenä, positiivista energiaa keränneeenä ja ennen kaikkea levänneenä.

Joten kaikki ”kesämökki”-lomailua harrastavat, nostan teille hattua. Ootte oikeilla jäljillä.    

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *