edf

Kuvahaaste- Vuosi 2018 kuvina

Pongasin tällaisen vuosi kuvina-haasteen Millan blogista ja päätin itsekin kantaa korteni kekoon.

Olen ollut aika kämäinen bloggaaja viimeaikoina. Opiskelut ovat vieneet kaikki ylimääräiset kirjoitushalut ja näin ollen on blogiin rustailu jäänyt vähän vähemmälle. Onneksi on kuitenkin tällaisia koko vuoden kattavia haasteita, niin tässä kaikki ne kuulumiset, mitä en raapustellut tänne kuluneen vuoden aikana.

1.Vuoden suosikkikuva

Tämä. Alanyan aamu, auringonnousu, sup-lauta liukuu kevyesti peilityynen meren pinnan yli. Rauha. Hiljaisuus..

Oikeastihan puristin tuota melaa sormet ruvilla, jalat tärisi ja joka toinen sekunti pelkäsin mulskahtavani välimereen, karetta karetta kilpikonnien seuraksi. Päässä oli uudet ja arvokkaat aurinkolasit, joita ei voinut jättää rantaan, mutta niitä piti myös varjella henkensä edestä hukkumasta.

Yhtäkaikki. Kuva on hieno ja muisto mukava.

2.Arjen luksusta

Oma koti on niin iso arjen luksus. Vietin alkuvuoden suhaten Lahden ja Helsingin väliä, välillä majailin Kivistössä, välillä Arabiassa, toisinaan Kalliossa ja teinpä piipahduksen Kampissakin. Kevään Turkin komennuksen jälkeen pääsin vihdoin omaan kotiin.

Mun pieni huvikumpuni Kallion sydämessä on parasta mitä tiedän.

3.Kesäkuva

Mun piti kesällä vain tehdä töitä ja opiskella.  Rankat työt vaatii kuitenkin myös rankat huvit. Elokuussa mulla oli huikea neljän päivän loma, jota sain jatkettua kokonaiseksi viikoksi parilla ekstra vapaapäivällä. Ystävät houkuttelivat reissuun Kreikkaan ja houkutuksiin suostuminen oli paras päätös mitä kesällä tein.

Tää kuva on kesä.

4.Ihana majapaikka

Alkuvuodesta tuli tosiaan majailtua monessa paikkaa.

Ykkönen oli kuitenkin äitilän soffa. Vaikka sitä olikin siinä olohuoneessa torkkuessa vähän niinkuin kaiken toiminnan ytimessä, joku rauha siinä vaan on majailla mamman tykönä.

Myös Milli viihtyy tällä sohvalla <3

5.Hauska muisto

Se päivä kuin vain toisessa silmässä oli ripsiväriä. Päivään sisältyi mielenkiintoinen kuvaussessio rannalla, parhaat filmimatskut koko Turkin reissulta, naurua ja edellisenä päivänä hankittujen olojen parantelemista burgerin äärellä.

6.Herkullinen hetki

Tähän kohtaan olisi voinut laittaa niin monta herkullista kuvaa. Turkkilaiset aamiaiset, Kreikkalaiset herkut, elämäni ensimmäinen Fine dining -illallinen ja parhaimmat Praha-burgerit.

Kuvaan päätyi kuitenkin ihan melkein tavallinen pizzalätty täältä kotisuomesta. Jotenkin olen tosi monta kertaa tänä vuonna eksynyt Helsingin Venn-ravintolaan. Kuvassa oleva lätty on suosikkini ravintolan listalta. Kana-avokado -levy. Hirveen simppeli, mutta niin hyvää. Tämän lätyn äärellä on vuoden aikana tullut istuttua monien ihanien ystävien kera, lätyn äärellä on myös päätetty lähteä Prahaan ja Kanarialle, avauduttu vaikeista jutuista, kerrottu iloisia uutisia, nautittu kesäpäivistä ja synkistä syksyilloista. Tämä lätty ansaitsee ehdottomasti mun herkullisimman hetken kuvan tältä vuodelta.

7.Se-ei niin hohdokas-muisto

Tää oli vaikea. Kuka kuvaa niillä ”ei hohdokkailla” hetkillä, ei niitä edes halua muistella. Yhden kuvan kuitenkin löysin. Nyt kaikki viime kesän helteiden rakastajat, silmät kiinni. Mä vihasin niitä helteitä. Odotin vaan että koska se paahde loppuu. Aurinkoisissa ja lämpimissä maissa asuneena, luulisi tottuneen paahteeseen, mutta niissä lämpimissä ja aurinkoisissa maissa asunnoissa on A) joko ilmastointi, tai B) laattalattiat ja kunnon kiviseinät ja ikkuinoissa kunnon kaihtimet, jolloin lämmin ilma pysyy ulkona.

Meinasin kuolla mun kotoisaan Kallio-kotiin noiden helteiden aikana. Ikkuna oli koko kesän auki, mulla oli öisin neljä kylmäkallea sängyssä mua viilentämässä, kostutin hamam-pyyhkeitä kylmällä vedellä ja vuorasin itseni niillä, enkä silti saanut unta siinä kuumuudessa.

Ensi kesä, ole sellainen kultaisen keskitien kesä, pliis!

8.Rakkaassa seurassa

Onneksi siitä helteestä ei tarvinnut kärsiä koko aikaa yksin. Pidin ehkä kesän kuumimmat tuparit mun tärkeimmille naisille. Nää mimmit (+ pari muuta) on ollut mun elämässä about 25 vuotta.

9.Suosikkikuva itsestä

Onnellinen matkamisu Prahassa. Kuva on suosikki siksi, että sen on ottanut hyvä ystävä ja paras valokuvaajatyyppi koko maailmassa.

10.Unohtamaton maisema

Kappadokian maisemista on vaikea pistää paremmaksi.

Yksi vuoden kohokohdista ja yksi maagisimmista paikoista, joissa oon koskaan käynyt. Näitä auringonnousuja en unohda kyllä koskaan.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

1 thought on “Kuvahaaste- Vuosi 2018 kuvina

  1. We have been in alanya many times and we just love it! <3 So delicious food, places to visit and peoples. Some bazar workers are little pushy and its actually stressful. We always go to the local restaurants and normal clothing shops, where we can eat and shop in peace without pushing etc. We have always buy our trips from nasa tour company from them english websites. Last summer 2018 we went to the pirate boat trip, rafting and to the Pamukkale for one day. All trips were amazing, love it!! Last summer unfortunately my husband forget him backpack to the rafting place.. We called to the nasa tour’s owner Pasha, who delivered backpack to our hotel back in same evening, super big plus to them from them customer service!! We have became good friends with Pasha, he's so funny and honest guy! They really care about customer and want them to feel special! I really recommend this place! https://www.alanyadailytrip.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *