Missä syödä-Helsinki- Kolme ravintolavinkkiä kesään 2018

Helsingin ravintolatarjonta on super monipuolinen. Uusia ravintoloita pistetään pystyyn sellaista vauhtia, että ei meinaa perässä pysyä. Oon viime aikoina syönyt lähes luvattoman paljon ulkona, mutta pistän tämän nyt kesän piikkiin. Talvella voi sitten kökkiä kotona kynttilänvalossa ja imeä mikromakaroonilaatikkoa purkista.

Näillä luvattoman monilla ravintolareissuillani olen törmännyt pariin uuteen ravintolasuosikkiin Helsingissä

1. The Tray

The Tray on ravintola, jossa olen halunnut käydä jo pitkän aikaa. Googlailin viime pikkujoulujen aikaan meille ravintolaa ja tämä sattui silmiin. Kaveriporukassa vaan on väkeä, jotka ovat enemmän perinteisemmän ruuan perään, niin ei sitten päädytty tänne.

Eilen illalla pääsin kuitenkin toteuttamaan tämän ravintolaunelmani ja odotus oli sen puolen vuoden arvoista.

The Tray on Kluuvikadun Glo-hotellin yhteydessä oleva ravintola. Ravintola lupaa verkkosivullaan tarjoavansa Street foodin ja cross kitchenin parhaita makuelämyksiä, yhdisteltynä huikeiksi vatiannoksiksi. Tämän ravintola myös tekee.

Meidän pöytään tilattiin eilen alkupalalistalta the Tray sharing board- alkupalalajitelma  ja Caesar salaatti jättikatkaravuilla. Pääruuaksi jaettiin the Flying Rooster- vatiannos ja jälkkäreiksi vedettiin kaikki muut jälkiruuat listalta paitsi jäätelö.

Ruoka oli aivan taivaallisen hyvää. Alkupalalajitelmasta jäi erityisesti mieleen Kinilaw lohen sopiva tulisuus, pääruuan parasta antia oli mahtavasti paistettu ananaslisäke ja jälkiruuat olivat kaikki aivan järjettömän herkullisia. Meitä oli kolme syömässä ja käytännössä vyöryttiin ulos syömisen jälkeen, mutta voi mikä ruoka onni. Iltaan kun yhdistää vielä fantastiset viinit ja hyvän seuran. Perfection.

2. Going Greek

Kreikkalainen pikaruoka on sellainen mitä kaipailee säännöllisesti täällä kotosuomessa. Kana Gyrospita, reilusti tsatsikia, kurkkua, tomaattia, sipulia ja ne ranskalaiset tökättynä siihen pötkelöön. Olen kuullut huhun, että Tikkurilasta saisi tätä ihan autenttista laatua Gyrospitaa, mutta koska ei ole ollut viime aikoina asiaa Vantaalle päin, niin kävin testaamassa tässä ihan lähiseuduilla Kalliossa sijaitsevan Going Greek-ravintolan.

Going Greek on pikkuruinen ravintola, Brahenkentän laidalla. Listalla on erilaisia Gyros vaihtoehtoja ja lisäksi trendikkäitä (viljattomia) kulhoruokia. Gyroksen perässä kun olin ravintolaan lähtenyt, niin gyrosta oli saatava.

Going Greek tarjoaa gyrokset Kalliolaisella hipsteritwistillä. Yksikään ravintolan annoksista ei ole se autenttisen perinteinen kreikkalainen gyros. Oikein maittava annos pöytään kuitenkin kannettiin. Kana gyrokseen Going Greekissa sisältyy baba ganoushia, savusipulipikkeliä, kurkkua, romaine-kaali-mixia, sitä kanaa ja tsatsikia. Gyroksen kyytipojaksi nautiskelin kupillisen viiniä emalimukista.

Tunnelma ravintolassa on kreikkalaisen sinivalkoinen. Taustamusiikiksi olisin toivonut vaikka modernia kreikkalaista, suomihumppapopin sijaan. Varsin varteenotettava vaihtoehto kuitenkin, krekuruokanälkää ajatellen.

Viesti Going Greekille: Ottakaa pliis listalle se autenttinen alkuperäinen versiokin gyropitasta. Tarvetta olisi!

3. Bangkok 9

Olen pitkään kärsinyt aivan valtavasta thairuoka-himotuksesta. Phad thai-annokset ovat tulleet uniinkin asti. Jotenkin kuitenkin on ollut vaikea saada seuraa thairuokaa syömään. Joko kaverit ovat juuri syöneet thaikkua ja thairuoka kiintiö on täynnä, tai sitten ruokailutoverit ovat olleet juurikin näitä maustekammoisia.

Tämän viikon maanantaina onnistuin kuitenkin houkuttelemaan ystäväni Janitan kanssani thairuuan ääreen.

Citycenterin yläkertaan on jossain vaiheessa avattu ravintolamaailma. Tarjolla on burgeria, sushia, italialaista ja sitä thaikkua. Kaikki omissa ravintoloissaan. Omaan silmääni oli näistä sattunut thairavintola Bangkok 9, joten tätä läksimme Janitan kanssa maanantai-illan kunniaksi testaamaan.

Ravintolan sisustus oli värikäs, onnea tuovat kissat heiluttelivat käpäliään baaritiskillä. Ravintolan sisäänkäyntiä koristaa tuk tuk ja ravintolassa soi sopivalla äänentasolla thaimusiikki. Tuntui kun olisi palanut ajassa taaksepäin vuoteen 2010 ja istuisi jossain kotikylän AoNangin kuppilassa. Sisustus ja tunnelma osuvat siis nappiinsa tässä ravintolassa.

Olen koko tekstin ajan solvannut maustekammoisia ystäviäni, mutta en ole siis itsekään mikään super tulisen ruuan ystävä. Thai ruuankin osalta olen melko rajoittunut. Tilaan aina joko Phad Thain tai sitten Cashewpähkinä kanan riisillä. Tällä kertaa lautaselle osui Phad Thai ja mikä Phad Thai se olikaan. Oma annokseni oli kanalla, ruokakaveri tilasi saman katkaravuilla. Molemmissa annoksissa oli kaikki elementit kohdillaan. Annos oli iso, siinä oli sopivasti sitruunaruohoa, kanaa, pähkinöitä ja lime, jota puristaa annoksen päälle. Jälkiruokia ei täällä maisteltu, sillä annos täytti yllin kyllin. Ravintola pääsi ehdottomasti mun thairuokaravintoloiden kärkikastiin.

Löytyikö oma suosikki listalta?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *