Muuttopäivä

Uusi koti

Mun digitaalinen nomadi elämä on ollut viimeisen puolen vuoden aikana vähemmän digitaalista, mutta aika reilusti nomadia…

Turkissa tuli toki digisteltyäkin ja tehtyä oikeasti hommia sisällöntuoton parissa, mutta Suomessa ollessa työt on keskittyneet matkailualan aspahommiin ja opiskeluun.

Mitä nomadiuteen tulee:


Olen todellakin löytänyt freesejä laiduinmaita, ilman pysyvää kotia, pitkin kevättä.

Tammi-ja helmikuun asuin vielä virallisesti Lahdessa. Työt pitivät mut kuitenkin aika kiireisinä Helsingissä, joten noiden talvikuukausien aikana tuli punkattua mm. Kalliossa kaksi viikkoa, muutamia öitä Kampissa ja aika monta hikistä yötä äiteen luona, olkkarin nahkasohvalla.

Maalis-Huhtikuun asuin Turkin Alanyassa, siellä mulla oli kyllä ihan oma vuokra-asunto. Asunto oli kuitenkin valmiiksi kalustettu ja vaikka oon usein asunut kalustetuissa asunnoissa, ympäri maailman, ei ne vaan tunnu ihan omalta. Pitää olla omat rojut. Tai ees jotain vähän tuttua. Tällä reissulla mulla ei ollut opaselämän sallimaa matkatavaramäärää, niin en lähtenyt roijaamaan verhoja, lamppuja ja muuta kodikkuutta lisäävää Suomesta asti.

Toukokuun nukuin pitkälti jälleen äiteen sohvalla

Ja nyt! Nyt kesäkuun alusta pääsin vihdoin purkamaan omat roinat varastosta ja tuomaan ne omaan kotiin.

Mun kaupunkikoti Lahdessa oli hyvin moderni, vasta rakennettu huoneisto, sliikkeine valkoisine lattioineen ja moderneine astianpesukoneineen. Lisämakua toi Peltorit päässä nukkuminen, sillä asunnon ”moderni” jääkaappi huusi kaiken yötä korvanjuuressa että, ”skriik skriiiiik”.. Lisäksi jonkun verran mekkalaa saattoi aiheuttaa samassa rakennuksessa sijaitsevat Lahden kolme suurinta yökerhoa..

Mitä tästä opimme? Älä ota sikaa säkissä. Varsinkaan Lahdessa, missä asuntomarkkinat ei todellakaan ole niin vilkkaat kuin Helsingissä.

Mun ”uusi” Helsingin kaupunkikoti on aivan toisenlainen. Asunto on 1930-luvulla rakennetussa talossa, mulla on narisevat kodikkaat lautalattiat, seinään upotettu ”kylmäkaappi”, joka heti pääsi hoitamaan viinikaapin osaa ja oikeasti moderni jääkaappi, joka ei kiristä hermoja päivällä eikä yöllä. Lisäksi ikkunat on sisäpihalle, jotta vaikka lähiseudulla onkin aika aktiivista yöelämää, ei se häiritse tätä mummoa. Peltorit on heitetty nurkkaan.

Uusi koti on pikkuruinen. Puoltoista neliötä isompi kuin edellinen, mutta justiinsa sopiva yhdelle ihmiselle ja sen vähille romppeille.

Pidemmittä puheitta , tässä kurkistus mun kotiin.

Ihana lautalattia ja Huvikumpukeittiö! Ikkunalla olevan kasviksen aijon yrittää pitää hengissä. Saa nähdä kuin  käy.

Viinihylly pääsi paikalleen.

Turkissa neulottu jättiviltti koristaa sängynpäätyä.

Yläkerran kummitusvintti. Siis tuo on oikeasti ihan huikea. Alkuperäisessä kuosissaan ja vintin toisessa päässä kiikkaa keinutuoli.. ihan itsestään..

Muutamia juttuja puuttuu vielä, kuten lisää kasveja ja katosta lamppu, muutamat jatkojohdot pitää ostaa, jotta saan kaikki muut lamput pelittämään, mutta aikalailla valmista on noin niinkuin muuten.

Tämä diginomadi viettää tällä hetkellä pesänrakennusvaihetta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

4 thoughts on “Uusi koti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *